Hogyan add el könnyebben a lakásodat, házadat?


Bár tudok egy s mást az ingatlan eladásról, de most inkább egy más szemszögből közelítem meg a helyzetet.

otletJelen esetben egy ötletet szeretnék adni, hogyan lesz kapósabb az ingatlanod, ráadásul növelheti az értékét is. Még az is előfordulhat, hogy olyan sok vevőjelölt jön össze, hogy akár egymásra licitálnak. Így még többért tudod eladni. Ennek is van egy bizonyos metodikája.

Nem elég csak egy full takarítást végezned, mint az a bizonyos hölgy abban az amerikai filmben, aki ingatlanügynököt játszott. Ahhoz, hogy egy ingatlant el lehessen adni, ismerni kell a vásárlók igényeit. Ha a lakását már megnézték egy páran akkor talán már körvonalazódtak azok a kifogások miért nem vették meg eddig az ingatlant. Valószínűleg vannak hiányosságai a lakásnak-háznak. Lehet fel kéne újítani valamit?

lakasfelujitasLehet némi fejlesztésbe kell fogni, hogy végre el tudd adni a házat. Előfordulhat, hogy elég lenne egy tisztasági festést végezni, de az is lehet, hogy az egész fűtésrendszert vagy a tetőt kell felújítani. Mindig mérlegelni kell, hogy érdemes e befektetni annyi pénzt, hogy megérje, vagy éppen nem, hogy el tudd adni az ingatlant. El tudod e drágábban adni az ingatlant vagy mégsem? …de legalább nullszaldósan szállj ki…(de legalább elkelt az ingatlan)…

Amit érdemes tudni, hogy az embereknek 1-szer, de maximum 2-szer adatik meg a lehetőség, hogy új lakásba költözzön. Ezért egyértelműen érzelmi szempontból fognak vásárolni. Muszáj tehát úgy hozzá állni egy ingatlan eladásához, hogy tudjuk, hogy igényes lakást szeretnek vásárolni az emberek. Szeretik a szépet… szeretik a luxust… szeretik a kényelmet… …ezek mind-mind érzelmi döntések lakás vagy ház vásárláskor.

Előfordulhat, hogy egy komoly lakás vagy ház felújítása sok ideig tarthat és sok pénzt lehet belekölteni, holott valószínűleg jól jönnénk ki a végén, de sürgősebb esetben van egy megoldás, amivel több vevőt tudunk bevonzani.

Kisebb és gyorsabb fejlesztések közé tartozik például az, hogy beszereltetünk klíma berendezést a lakásba.

Toddler (21-24 months) feeling air coming from room airconditionerAhogy már szó volt róla ez is kényelem és luxus, ami vonza a vevőket, hiszen elsősorban érzelmileg döntenek az emberek. Valószínűleg nem vásárolnak ma már az emberek olyan autót amiben nincsen klíma. Így van ez a lakásnál is.

Miért jó, ha van klíma a lakásban?

  1. Értéknövelő lehet, ha jól néz ki, ha jó az energia hatékonysága, ha tud fűteni is.
  2. Könnyebb-gyorsabb lehet eladni.

Ha már van klíma berendezés a lakásban, akkor könnyebb a helyzet…

Lakás bemutatás előtt hűtsük le a lakást. Amikor meleg van, érdemes bekapcsolni mindenhol a klíma berendezéseket. Gondoljunk csak  bele! Milyen jó hatással lesz az vevő jelöltünkre, ha a nagy melegből, a hűs lakásba lépve eltalálja ez a kellemes élmény?

Viszont vigyázz a következőkre ! ! !

Ha brutál meleg nyár van, ne csinálj 5-6 foknál hidegebbet a külső hőmérsékletnél…

  1. Könnyen elijesztheted a vevődet, nem mindenki szereti a nagy hideget..
  2. Rosszullétet generálhat a  vevőjelöltnél,  és nehezen, vagy éppen nem is tudod megmutatni a lakást.
  3. Feltétlenül tisztíttasd ki a klíma berendezéseket, és fertőtlenítsd ki azokat… Nem lesz jó hatással a vevőre, ha büdös klímát fog érezni.

Szerezzen be egyet vagy többet! ! !

Ha nincs klíma berendezésed, akkor muszáj beszerezned legalább egyet-egyet. Tudok neked segíteni ebben. Egy ingyenes felmérés alkalmával közösen kiválasztjuk az optimális készüléket és a pontos helyét.

banner_rockingham

Érdemes befektetni klíma berendezésekbe, ha el akarod adni a lakást. Ez mindig bejön, tapasztalat! A klímába fektetett összeghez képest, akár 2 – 3-szor többért tudod eladni lakást. Ha pl. 4 szoba klímatizálása 1 millió forintba kerül, akkor is minimum 2 millióval többért el lehet adni a lakást. De előfordulhat, hogy elérheti az 5 milliós értéknövelést is. Előfordulhat, hogy egy luxus lakás, vagy ház esetében csak a klíma hiányzik, úgy elég sokat dobhat az eladási áron.

Ajánlott helységek amit érdemes klímatizálni:

  • Hálószoba, hogy tudjon aludni a tulajdonos. Nem túl jó amikor nem tudja kipihenni magát az ember és fáradtan megy reggel dolgozni.
  • Nappali, általában ez a legnagyobb közösségi tér és állatában ez a legmelegebb. Kellemes együttlét igencsak növeli a komfort érzettet, vagy egy összejövetelnél, vagy akár egy tárgyalásnál sokat segíthet a pozitív kimenetelben.

További segítségért keress fel!

Hívj és megbeszéljük, mit érdemes választani!

Kakas Zoltán

Tel.: +36 30 175 4604
zoleey@gmail.com

Add a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük