1. Vigyázz Hangos Lehet és a rezgéstől megőrülhetsz!

mese:

Egy elismert könyvelőiroda egy vezető könyvelőnője napról napra fáradtabban ment haza. Nem tudta mi a baj, nem szokott így elfáradni.

Következőhét közepén fejfájás kerülgette. Ráfogta a fronthatásra. Elment a dokihozt és ő migrénre gyanakodott. Az orvos felírt neki gyógyszert és hazaküldte betegállományra. Egy hétig pihent otthon. Mintha kicserélték volna. Ezután mikor bement dolgozni 2 óra nem telt el és ismét rátört a fejfájás. Haza vitte a könyvelni valót egy ideig otthonról dolgozott. Nem a munkával volt baj, mert otthon el tudta végezni a munkát, csak sokat kellett utazni a könyvelési anyaggal az iroda és az otthona között. Gondolta átköltözik a mellette lévő irodahelységbe. Sokkal jobban lett. De nem volt százas. Fél év múlva kikészültek az idegei, mentősök vitték el.

Ugyan ebből az bérirodaház másik irodájából ez után is vittek el idegösszeomlással egy másik irodai dolgozót. El kezdték kivizsgálni mitől lehet ez. Egy munkavédelmi ellenörzésen derült ki, hogy azóta kezdtek rosszul lenni az emberek, miután az egyik irodába felszereltek egy klímát. A rosszul felszerelt klíma kültéri egysége okozta a problémát. A klíma sem volt korszerű, ráadásul a szerelők semmi fajta rezgéscsillapító elnyelőt nem raktak alá, így a rezgések terjedtek a falakban. A hangok alapján ezek nem voltak felfedezhető, de a rezgésmérés jóval a határértéken felett volt. Ezek a rezgések ilyen problámékat is okozhatnak az emberi szervezetben.

Otthon még nincs munkavédelem, de az irodában igen.

Vigyázzon hogy megfelelő klíma szerelő szerelje fel a klímáját, de nyílván ez a klímától

Az hogy mennyire hangos egy klíma beltérije vagy kültérije az 89%ban a klímától függ a többi a telepítő szakembertől és a felszerelés minőségétől.